Багато людей люблять каву, але не всі знають, як її правильно зварити. Саме про це ми з вами сьогодні поговоримо. Розчинну каву ми взагалі не беремо до уваги, адже цей напій і кавою назвати важко. Його навіть пити не можна, тому що він шкодить шлунку.
Інша справа — мелена заварна кава. Вона смачна, ароматна і дійсно заряджає нас енергією і силами на весь день. Як же зварити ідеально смачну каву?
По-перше, потрібно вибрати правильну воду. Саме так, вам не почулося. Виявляється, варити каву на воді з-під крана не можна. Щоб приготувати смачний і ароматний напій, вода повинна бути тільки свіжою, чистою і відфільтрованої.
По-друге, приготування запашної кави — це цілий ритуал. У цьому процесі поспіх ні до чого. Варити каву потрібно на мінімальному вогні, насолоджуючись ароматом, який поширюється по кухні.
По-третє, якщо ви любите каву з турки, то вибирайте тільки турку з вузьким верхом. Завдяки цьому, кава наповниться просто неймовірним ароматом і смаком.
По-четверте, справжні кавові гурмани радять додавати в каву сіль. Звичайно, не сипати її ложками, але кілька кристалів на чашку кави все ж зайвими не будуть. Справа в тому, що сіль підсилює смак і аромат кави, і це дійсно працює, перевірено на власному досвіді.
По-п’яте, не забудьте додати в каві трохи імбиру. Його, як і сіль, потрібно додавати зовсім небагато. До речі, і сіль, і імбир додавайте до кави ще до того, як ви заллєте її водою в турці.
По-шосте, правильний цукор. Про правильну воду ми вже поговорили, саме час поговорити про правильний цукор. Для приготування ідеально смачної і ароматної кави використовуйте тільки коричневий цукор. Звичайний білий цукор не подарує вам такого насиченого смаку і запашного аромату.
По-сьоме, виберіть правильний помел кави. Ну тут все залежить від ваших індивідуальних переваг. Якщо вам більше підходить крупно мелена кава, готуйте саме таку. Якщо ви, як і я, любите дрібно мелену, купуйте тільки її. Любителі кави не дадуть мені збрехати, що різниця в смаку дуже відчутна, тому керуйтеся власними уподобаннями.
По-восьме, не дозволяйте каві кипіти! Це дуже важливо для приготування ідеального напою. Як тільки ви побачите, що зверху на каві утворилася піна, а потім корочка, відразу забирайте турку з вогню. Кілька секунд почекайте і повторіть процедуру ще раз. Так потрібно робити три рази. Саме такий алгоритм вважається ідеальним для приготування смачної і ароматної кави. Якщо ви вчасно не заберете турку з вогню і кава закипить, зруйнується його скоринка. В цьому випадку смак і аромат кави будуть зіпсовані.
По-дев’яте, справжній смак і аромат кави можуть передати тільки кавові зерна. Саме тому експерти радять готувати тільки зернову каву і назавжди забути про мелену.
По-десяте, не поспішайте! Після того, як ви заберете турку з плити, дайте каві трохи часу, щоб вона настоялася. Не розливайте її відразу в чашки, а залиште в турці на хвилину. Завдяки цьому кава буде ще смачнішою і ще ароматнішою.
Сподіваюся, наші поради допоможуть вам зварити по-справжньому смачну каву, яка зробить ваш ранок добрим.