Секрети приготування пельменів

Це тільки здається, що варити покупні пельмені — найпростіша справа, з якою впорається будь-яка, навіть сама недосвідчена кухарка.

Але ось парадокс — не тільки недосвідчені, але і знаючі, здавалося б, зразкові господині, як правило, не вміють варити магазинні пельмені!

Наприклад, всі знають, що кидати заморожені пельмені слід в киплячу воду. Але мало кому відомо, як саме слід це робити.

Розповідаємо: каструлю для варіння слід використовувати велику, але наповнювати її водою лише наполовину. У воду, призначену для пельменів, потрібно покласти лавровий лист, перець горошком і куркуму (для кольору). Кинувши пельмені в окріп, обов’язково їх помішуйте. Що, вже спливли? Збираєтеся зливати воду? Ні в якому разі! Навпаки! Долийте в каструлю ще склянку води — холодної, причому, лийте тонкою цівкою. Потім почекайте, поки вода знову закипить, і варіть ще 4-5 хвилин.

Як то кажуть, відчуйте різницю!

Можна варити пельмені в пароварці.

Для цього налийте в чашу потрібну кількість води, додайте спецій. На змащену маслом решітку пароварки викладіть пельмені. Півгодини, і все готово.

А смажити пельмені ви не пробували? Ну і даремно. Виходить відмінно, а головне — не вимагає особливих зусиль.

Просто налийте олію в сковороду, покладіть туди пельмені і обсмажуйте до золотистої скоринки. Далі вам залишиться тільки долити в сковороду трохи води (так, на півсантиметра) і дочекатися, поки вона випарується. Про спеції, до речі, теж не забудьте.

Ну, і, звичайно, ще один чудовий спосіб приготувати пельмені — зварити їх в мультиварці.

Покладіть напівфабрикат в чашу і залийте. Але тільки не чистою водою, а змішаної зі сметаною (одна частина сметани, дві частини води).

«Заливка» повинна покривати пельмені сантиметрів на сім. Додайте спеції. І готуйте в режимі «Випічка». Двадцяти хвилин буде достатньо. Але це ще не все — тертий сир, який ви додасте в пельмені, переключивши мультиварку в режим підігріву, перетворить пересічну, здавалося б, їжу в дуже оригінальну страву, яке не соромно буде запропонувати навіть несподівано з’явившимся гостям.

Словом, не варто недооцінювати навіть таку, здавалося б, банальну річ, як заморожені магазинні пельмені. При певній фантазії і деяких навичках з них можна приготувати чарівну смакоту.

Оцените статью
( Пока оценок нет )
Секрети приготування пельменів
Притча про «справжніх» друзів