Правила вживання устриць, щоб оцінити блюдо гідно

Відразу перевір, чи свіжа устриця, окропивши її лимонним соком. Якщо трохи скривилася — все в порядку!

Важко знайти більш корисний і низькокалорійний морепродукт, ніж устриці. Ці молюски містять в своєму складі тільки 2 грами жиру (на 100 грам устриць) і цілий вітамінний коктейль. Устриці багаті залізом, цинком і міддю. Крім того, в їх складі міститься чимало вітамінів та інших корисних мікроелементів.

А ще устриці є найвідомішим природним афродизіаком для чоловіків. Єдиний недолік цих морських молюсків — їх ціна. І якщо ви нарешті зважилися побалувати себе цим делікатесом, ось вам гід по правильному поїданню устриць в ресторані. Щоб перед людьми не було соромно …

Однак, перш ніж розповідати, як правильно їсти устриці, давайте розберемося, як їх правильно потрібно подавати. В елітних ресторанах та інших закладах з морською кухнею, цих молюсків завжди подають з лимоном і льодом. Для чого так ефектно і красиво сервірувати устриці, якщо з’їдаються вони миттєво? Вся справа в тому, що устриці подають до столу в мушлях, однак, їх відкривають ще до подачі страви на стіл. А відкриті устриці можуть зберігатися тільки 30 хвилин при низьких температурах. Тому їх і подають на тарілці з льодом. А лимон допомагає трохи розбавити їх специфічний смак і запах. Крім того, за допомогою лимона можна визначити свіжість цих делікатесів. Якщо устриці зморщуються, коли ви на них бризкаєте лимонним соком, то вони свіжі.

Як тільки устриці поставили на стіл і ви насолодилися їх феєричною подачею, необхідно відразу їх їсти. Спочатку візьміть часточку лимона і вичавіть з неї сік прямо на черепашку. Замість лимона в деяких ресторанах подають соус на основі оцту і приправ. Його теж треба вилити на черепашку. Далі за допомогою вилки або спеціального ножа для устриць відокремте молюска від черепашки, починаючи від ніжок. Тепер залишається тільки занурити устрицю в спеціальний соус і з’їсти її. Як правило, ці морепродукти подають з гострим соусом Табаско або соусом на основі оливкового масла і прянощів. Такі соуси можна без проблем приготувати і самостійно.

Вдома такого етикету мало хто дотримується. Зазвичай, любителі цих морських делікатесів просто збризкують молюсків лимонним соком і висмоктують їх з мушлі.

Що стосується інших приправ або солі, то устриці самі по собі дуже солоні і вони мають яскраво виражений смак. Тому ніяких інших приправ до них не потрібно.

Крім того, не слід розрізати устриці. Це вважається поганим тоном. Молюски слід з’їдати цілком і відразу, насолоджуючись їх солоним присмаком.

Якщо ви вирішили купити молюсків додому, то будьте готові до того, що вам доведеться самостійно їх відкривати. Зробити це не так просто, як здається на перший погляд. Дістати устрицю з черепашки в домашніх умовах допоможе звичайна викрутка. Щоб відкрити мушлю, надіньте гумові рукавички і візьміть молюска в ліву руку так, щоб плоска частина черепашки була зверху. Далі обережно просуньте кінчик викрутки в отвір між двома половинками черепашки і крутіть викрутку поки верхня частина не відпаде. Як тільки ви відкриєте устриці, можете відразу їх збризкувати лимонним соком і випивати.

Оцените статью
( Пока оценок нет )
Правила вживання устриць, щоб оцінити блюдо гідно
Рецепт борщу. Спілкування в соц.мережах