Готування — це, в принципі, справа тонка. У одного є дар до кулінарії і приготування навіть найскладніших страв не викликає у нього ніяких труднощів. У іншого ж постійно підгорає яєчня, а салат з огірків і помідорів вічно пересолений. Ось вам кілька корисних порад, якими можуть скористатися не тільки новоспечені господині, а й «побачившій все на світі» володарці кухонь.
1. Просте блюдо, для якого буде потрібно мінімум витрат зусиль, часу та інгредієнтів — «печені яйця». Розігрійте духовку до 180 градусів і покладіть туди яйця на 20-25 хвилин. Ви будете здивовані смаку, який набувають яйця в духовці. Смачно — пальчики оближете.
2. Якщо вам потрібно тонко нарізати цибулю, спробуйте скористатися ножем для чищення овочів. Ви отримаєте ідеальні слайси.
3. Хочете спробувати мексиканську кухню, але немає бажання довго возитися? Підсмажте лаваш в духовці таким чином, щоб вийшли невеликі, загорнуті коржі як в тако. Покладіть в коржі, які після духовки будуть прекрасно тримати форму, все, що вашій душі завгодно, і насолоджуйтеся перекусом.
4. Пам’ятайте високі коробки від чіпсів Прінглс? Наступного разу не викидайте її, а використовуйте для зберігання спагетті. У такій упаковці вона точно не зламається.
5. Любите вино? Воно не тільки корисне для крові, але і для зберігання продуктів. Вірніше не саме вино, а пробки від пляшок. Зробіть розріз уздовж пробки до її середини і використовуйте її як прищіпку для закривання сметани, майонезу та інших продуктів в пакетах. Просто і гарно.
6. Боїтеся вимазати кулінарну книгу при готуванні? Візьміть вішалку для брюк і між дерев’яних пластин вставте книгу, а саму вішалку повісьте на ручку дверцят. Рецепт буде чистий і буде постійно перед очима.
7. Літо — сезон варення і консервації. Набридло діставати кісточки з вишень і черешень? Візьміть звичайну вилку і загніть крайні зубчики. У двох середніх злегка підігніть кінчики, щоб зубчики були плоскими. Все — пристосування готове.
8. Набридло пити теплі напої? Візьміть повітряні кульки і наповніть водою. Заморозьте в морозильнику і при потребі діставайте і кладіть у відро до пляшок. Вода не буде розтікатися при таненні, і холод триматиметься довше.
9. Тік-так не тільки освіжає подих. Коробочки від цукерок можна використовувати для зберігання спецій.
10. Ви коли-небудь їли смажене яблуко? Спробуйте — це дуже незвичайно. Виріжте кола з яблука і посмажте їх в киплячій олії. Хрусткі і смачні кільця в якості закуски сподобаються і дітям і дорослим.